Huden:
Typer og tilstander


Huden er det største organet i menneskekroppen og utgjør opptil en sjettedel av kroppens vekt. I denne sammenhengen fungerer huden som en barriere mellom menneskekroppen og omgivelsene, og utfører vellykket et stort antall oppgaver som er viktige for å opprettholde den generelle menneskers helse.

Deretter er det tre grunnleggende hudtyper: normal, fet og tørr. Hver hudtype har visse egenskaper som krever spesifikk behandling og tilpassede produkter. Likevel kan hudtypen endres i løpet av vår levetid på grunn av helsetilstand, klimaeffekter og stress, noe som fører til ytterligere behandlingsbehov som bare kan diagnostiseres av en hudpleier.
Hver hudtype kan lide av en eller flere tilstander som å bli dehydrert, utseendet til kviser, misfarging eller til og med aldring. Det er viktig å vite hudens nøyaktighet for å få den beste behandlingen - og få en generell glød. Med NOON - er alt dette mulig.

HUDTYPER

NORMALHUD INFO

Kjennetegn

Normal hud har en enhetlig fargetone og tekstur, uten flekker eller synlige porer. Huden har en tendens til å brenne etter lang eksponering for solen og først senere til solbrun. Kviser vises vanligvis i T-området (panne, nese, hake). Hudens hudfarge er vanligvis lett. Etter at ansiktet er renset, er det en følende hud som er tett og tørr.

Recommeded Products

Lacto-10 | Retinol Charisma Delicate Serum - Retinol 0.3% | Brush & GoTM - Mineral Powder for Sun Protection

FET HUD INFO

Kjennetegn

Fet hud har hyperfunksjonerende talgkjertler, vidåpne porer, tendensen til ‘hudormer’ og en tykk tekstur - mens den tidvis er grov og grov. Fet hud er treg til å rynke og blir relativt lett med en hudfarge som spenner fra oliven til mørk. Etter at ansiktet er renset, har fet hud en tendens til å skinne omtrent i en time etter.

Anbefalte produkter:

Therapeutic Hydrogel | Igloo Moist 24/7 | C-Cleanser Foam

TØRR HUD INFO

Kjennetegn

Tørr hud har hypo-fungerende talgkjertler og en større tendens for skader fra eksterne faktorer, inkludert sol og vind). Når huden blir eldre, har tørr hud en tendens til å skille seg mellom hudens lag, porene lukkes, og huden har en tendens til å rynke. Tørr hud har en lys hudfarge, brenner lett i solen og skreller umiddelbart etterpå. Etter at ansiktet er renset, er det en følelse av spenning, ofte ledsaget av en følelse av å ha blitt bitt og kløe, med vekt på vinterens og sesongforandringene.

Anbefalte produkter:

Lacto-10 | Retinol Charisma Serum - Retinol 1% | MultiVit Daily Cream

SKIN CONDITION

KVISER INFO

Kjennetegn

Kviser er en kronisk, flerfaktorisert og smittsom sykdom i hårsekkene og talgkjertlene. De viktigste faktorene for å utvikle kviser er økt utskillelse av talg og utvidelse av talgkjertlene og utseendet til ‘hudormer’ - som er forstyrrelser i strømmen av talg som gjør at talgkjertlene blir strukket enda mer, noe som fører til bakteriell infeksjon. I tillegg er det en økning i en anaerob bakterie sammen med tilsetning av streptokokker og stafylokokker. Les mer om kviser

Behandling

Anbefalte produkter

Double Fight | AcNo Solution | Brush & GoTM - Mineral Powder for Sun Protection

ALDRING INFO

Kjennetegn

Det er to typer aldrende hud - den "naturlige" / kronologiske (aldersrelaterte) aldring som gjør at huden blir tynnere, sårbar, tørr, mindre fleksibel og hardere; og denne typen aldrende hud er et resultat av eksponering for solstrålene (UV). UV-stråler forårsaker fortykkelse av huden, noe som gjør den grov og gir den et ujevnt utseende (fordeling av pigmenteringscellene), og dermed er hudfargen ikke jevn, med brune flekker. Skadene fra solstrålene kommer til uttrykk også i de dypere hudlagene: i dermislaget ødelegger solen kollagenfibrene og elastinfibrene, og gjør dem til kornete, ubrukelig materiale. Huden mister sin styrke og fleksibilitet, og deretter dannes dype rynker, slik at huden senker seg. De små blodkarene i huden er også skadet og blir skjøre, og derfor oppstår kontroverser med hver berøring, trykk eller kutt.

Behandling

Anbefalte produkter

LactoCeramide-15 | In-Depth Filler Serum | MultiVit Daily Cream

MISFARGET INFO

Kjennetegn

Misfargede hudplaster er uregelmessige områder der det er endringer i hudfarge. De er et vanlig problem med en rekke potensielle årsaker. Noen av de vanligste årsakene til endringer i hudfarge er sykdom, skade og inflammatoriske problemer. Misfargede hudplaster utvikler seg ofte i en viss del av kroppen på grunn av forskjell i melaninnivå. Melanin er stoffet som gir farge til huden og beskytter det mot solen. Når det er en overproduksjon av melanin i et gitt område, kan det føre til misfarging av hud i det området.

Behandling

Anbefalte produkter

Double White | Vit C Serum 11S | Lift & Whitening Peptide Complex - 3 Ampoules 5mL

DEHYDRERT INFO

Kjennetegn

Dehydrert hud mangler vann eller fuktighet, vanligvis som et resultat av en nedgang i produksjonen av hudfuktighet og olje.

Behandling

See below recommended products.

Anbefalte produkter

Lacto-10 | HydroCalming & Vit Complex - 3 Ampoules 5mL | MultiVit Daily Cream

RØD OG IRRITER INFO

Kjennetegn

Hud rødhet og følsomhet er definert som en betennelse i hudens epidermale lag. Årsaken kan være allergisk, infeksjon eller en arvelig tendens som seboreisk dermatitt eller atopisk dermatitt. Begrepet atopisk betyr ikke-typisk og refererer derfor til en arvelig tendens.

Behandling

Anbefalte produkter

Therapeutic Hydrogel | Azelaic Forte 25 | Brush & GoTM - Mineral Powder for Sun Protection

SENSITIV INFO

Kjennetegn

Følsom hud brenner lett når den blir utsatt for solen, da den vanligvis har en lys hudfarge med en tendens til å 'rødme', sammen med å ha et 'gjennomsiktig' utseende. Hudens tekstur er tørr og sprø, og den har en tendens til å utvikle allergier mot visse komponenter i kremer eller parfymer.

Behandling

Anbefalte produkter

Therapeutic Hydrogel | In-Depth Filler Cream | C-Cleanser Foam

KOMBINASJON INFO

Kjennetegn

Hud med en kombinasjon av forhold brenner lett når den blir utsatt for solen, da den vanligvis har en lys hudfarge med en tendens til å 'rødme' og ha et 'gjennomsiktig' utseende. Hudens tekstur er tørr og sprø, og den har en tendens til å utvikle allergier mot visse komponenter i kremer eller parfymer.

Behandling

Anbefalte produkter

Retinol Charisma Serum - Retinol 1% | LactoCeramide-15 | MultiVit Daily Cream